BEST Web Solutions

Social media

Wat is social media?

Social media is de verzamelnaam voor alle online platformen waarvan de inhoud wordt verzorgd door de gebruikers. Mensen socializen via sites als Facebook, Twitter en Hyves door informatie, verhalen en ervaringen met elkaar te delen. Dat kan in de vorm van teksten, foto’s, video’s, muziek en nog veel meer manieren. Hoe meer mensen deel uitmaken van een netwerk, hoe groter het bereik is. Heel handig dus om hier als bedrijf gebruik van te maken.

Social media Social media en bedrijven.

Het gebruik van social media is onder bedrijven behoorlijk populair. En niet zonder reden: een groot voordeel is dat u heel direct met (potentiële) klanten kunt communiceren. Uit onderzoek blijkt dat op dit moment al 40 procent van alle bedrijven er gebruik van maakt. Hoort u al bij deze steeds groter wordende groep of heeft u belangstelling voor een cursus sociale media?

Hoe kan social media optimaal worden ingezet om meer omzet te halen?

Als bedrijf is het essentieel goed inzicht te hebben in de vele mogelijkheden van social media. Voor zowel de Nederlandse als de Duitse markt zijn oriëntatie en strategie daarbij de belangrijkste elementen. Wat wilt u en hoe pakt u dit op de juiste manier aan? Welke taal spreekt u richting de klant? En hoe blijft u op de hoogte van ontwikkelingen? Van oriëntatie en strategie tot actieve én interactieve deelname: BEST Websolutions is gespecialiseerd op dit gebied en helpt u graag.

Welke social media zijn er?

Het is belangrijk te weten welke social media er zijn en voor welk gebruik ze geschikt zijn. Wat kunt u er als bedrijf mee en wat niet? Regus deed wereldwijd onderzoek naar de populariteit van diverse netwerksites. In onderstaand overzicht ziet u de positie van de belangrijkste sociale media in een lijst van meest populaire websites in Nederland.

  1. YouTube.com
  2. Hyves.nl
  3. Facebook.com
  4. Twitter.com
  5. LinkedIn.com
  6. Flickr.com
  7. MySpace.com
  8. Foursquare.com

Hoe nu verder?

Denk vooral heel goed na wat u wilt: uw bedrijf aanmelden voor tal van sites zonder doordacht plan heeft weinig zin. BEST Websolutions kan samen met u aan de slag gaan. Een vrijblijvend eerste gesprek is daarbij een mooie eerste stap. Vervolgens bewandelen we met behulp van een internet marketing strategie & communicatie plan de voor u meest interessante weg. Dat kan op zowel de Nederlandse als de Duitse markt. Meer weten? BEST Websolutions gaf enige tijd geleden deze presentatie over social media.

Meer weten over social media speciaal voor de Nederlandse of voor de Duitse markt?

 

Wilt u meer informatie over social media? Neemt u dan contact met ons op!

BEST Web Solutions | facebookBEST Web Solutions op Twitter BEST Web Solutions | linkedinBEST Web Solutions | You Tube